#04 Mutlaka Okunması Gereken Yazılar: Yeni Zelanda

“Mutlaka Okunması Gereken Yazılar” serisinin dördüncüsü olan yazıda 5 tane yazıyı sizinle paylaşıyorum. Yeni Zelanda’da şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. #01 Şarjördeki Nefret Listesi Profesyonel Bir Ekip İşidir! Yazıyı Kaleme Alan …

“Mutlaka Okunması Gereken Yazılar” serisinin dördüncüsü olan yazıda 5 tane yazıyı sizinle paylaşıyorum. Yeni Zelanda’da şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

#01 Şarjördeki Nefret Listesi Profesyonel Bir Ekip İşidir!

Yazıyı Kaleme Alan Kişi: Murat Bardakçı

Yayınlanan Tarih: 17.03.2019

“Kurbanlarının sayısı 50’ye yükselen Yeni Zelandalı terörist Brenton Tarrant’ın silâhlarının ve şarjörlerinin üzerine geçmişte Müslümanlar’a ve özellikle de Türkler’e karşı mücadele etmiş olan birçok tarihî şahsiyetin ve Avrupa’daki önde gelen neonazilerin adlarının bulunduğunu yazmış ve Tarrant hakkında “Tarih bilen cani” demiştim.”

“Ama bu ifadeyi saldırı haberinin duyulmasından hemen sonra gelen ilk fotoğraflara bakarak ve isimlerin sadece bir kısmını görünce kullanmıştım…”

“Dün gelen yeni fotoğraflarda caninin hayran olduğu ve silâhları ile şarjörlerinin üzerine yazdığı diğer isimleri de gördükten sonra kanaatim değişti: Brenton Tarrant hakkında kullandığım “tarih bildiği” sözümü geri alıyorum, zira mâlûm liste onun bu işi tek başına plânlamadığını, arkasında bilgi bakımından da donanımlı olan ırkçı, terörist, sapık, vesaire gibisinden bir şebekenin mevcut bulunduğunu gösteriyor…”

“Çünki, silâhların ve şarjörlerin üzerindeki böyle bir listeyi Tarrant misali caniyi bir tarafa bırakın, en baba bir tarihçinin bile tek başına hazırlaması imkânsızdır!”

Tamamını Oku

#02 Yeni Zelanda’da Katliam Yapan Manyağın Tarihi Kodları

Yazıyı Kaleme Alan Kişi: Erhan Afyoncu

Yayınlanan Tarih: 17.03.2019

“Yeni Zelanda’da katliam yapan Brenton Tarrant, tarih boyunca Müslümanlar’la mücadele eden Hristiyan komutanlar ile günümüzde terör eylemleri düzenleyenlerin isimlerini silahına yazarak kendini de o listeye dahil edip, eylemini meşrulaştırmaya çalıştı. Manyak katilin silahlarında yazdığı ve Erhan Ayoncu tarafından dünyada ilk defa en geniş şekilde tahlili yapılan 45 tarihi şahsiyet ve savaş ismi incelendiğinde 5 tanesinin Araplar’la yapılan mücadele ile bağlantılı olduğu, 40’ının ise Türkler’le yapılan Haçlı seferleriyle alakalı olduğu ortaya çıktı. Bu da asırlarca İslam’ın müdafi Türkler’in olduğunu ortaya çıkardı. Türkler’in İslam’ın sancakdarı olduğu bir kez daha açıkça ortaya çıktı. Ayrıca Türkler’den Batı’nın nefretinin ve korkusunun sebebi de bu listeden bariz şekilde anlaşılıyor.”

“Yeni Zelanda’da yapılan katliam Batı’da uzun süreden beri körüklenen göçmen nefreti ve düşmanlığının sonucu olan ırkçı bir saldırıdır.”

“Brenton Tarrant, tarih boyunca Müslümanlar’la mücadele eden Hristiyan komutanlar ile günümüzde terör eylemleri düzenleyenlerin isimlerini silahına yazarak kendini de o listeye dahil edip, eylemini meşrulaştırmaya çalışmıştır.”

“Manyak katilin listesindeki isimlere ve olaylara bakıldığında çoğunun asırlarca İslam’ın bayraktarlığını yapan Türkler’le ilgili olduğu görülür. Bu kadar tarihi bilgi akademik destek ve örgütsel bir yapı olmadan kolay kolay bir araya getirilemez. Katil her milletin tarihindeki önemli devlet adamı veya komutanı o dilde zikretmiştir.”

Tamamını Oku

#03 Kan Ateş Ölüm Üçgeninde Irkçılık ve Yeni Zelanda Faciası

Yazıyı Kaleme Alan Kişi: Rasim Özdenören

Yayınlanan Tarih: 17.03.2019

“Batı uygarlığının İslam düşmanlığının kökeni yeni değil.”

“Muharref Tevrat’tan başlayarak İncil mensuplarının insan algısına, oradan günümüze ulaşan tarihsel süreçte, genelde insan düşmanlığı, Hristiyanlıktan günümüze kadarki dönemde de insan ve Müslüman düşmanlığı Batı kültür havzasının temel özelliğini oluşturur.”

“Batı uygarlığının üç temel direği: Yunan felsefesi, Roma hukuku ve Hristiyanlıktır…”

“Romalılara göre insan olan Romalılardır. Dünyayı yönetmek de onların misyonu arasında sayılır. Dünyayı yönetmeye layık ve ehil olanlar Romalılar olduğu için dünyanın efendisi de Romalılar olmak gerekir. Ötekiler köledir…”

“Antik Yunanda da insanlar soylular ve köleler olarak ikiye ayrılır. Kölelik Roma’da olduğu gibi Grek ülkesinde de kurumsal bir olgudur. Roma’nın insan telakkisi Grekler için de aynen geçerlidir: özgürlük Yunanlılara özgü bir ayrıcalıktır; geri kalan herkes barbardır ve köle mesabesindedir…”

Tamamını Oku

#04 Hristiyan Teröristin Gizlemediği

Yazıyı Kaleme Alan Kişi: İsmail Kılıçarslan

Yayınlanan Tarih: 16.03.2019

“Yeni Zelanda’nın Güney Adası’ndaki Nur Camii’ne baskın yapıp 49 Müslümanı şehit eden Hristiyan terörist, kullandığı silah ve şarjörlerinin üzerine çeşitli mesajlar yazmış. O mesajlardan biri de bin yıllık bir Haçlı sloganı: “Tanrı bunu istedi!””

“Suriye’de olup bitenlere bile “bize ne Suriye’den” cümlesiyle yaklaşan pembe mâbadlılara kötü haberi ben vereyim. Yeni Zelanda’daki Hristiyan terörist “bana ne Türkiye’den” dememiş. Silahlarından birinde “Türk yiyici” yazıyor. Diğerinde ise “1683” sayısı göze çarpıyor. 1683, yani Türklerin Viyana’yı ikinci kez kuşattığı ve “durdurulduğu” tarih.”

“Hadi devam edelim buradan. Hristiyan teröristin kaleme alıp sosyal medyadan yayınladığı 70 sayfalık metinde doğrudan Türklere yönelik olarak kurduğu cümleler şöyle: “Topraklarınızda huzur içerisinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz’ın doğu yakasında yani… Ama Boğaz’ın batısında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa’ya gelirseniz sizi öldüreceğiz. Konstantinopolis’e gelir, tüm cami ve minarelerinizi yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak.””

Tamamını Oku

#05 Bir Fotoğrafa Mektup

Yazıyı Kaleme Alan Kişi: Abdülhamit Güler

Yayınlanan Tarih: 16.03.2019

“Söyleyecek çok şeyin olduğu, kelimelerin duygularımızı ifade etmeye yetmediği zamanlardayız.”

“Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, insanla insan arasında mesafe kalmadı.”

“Ve öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, insanla insanlık arasındaki uçurum açılıyor.”

“Dünyanın bir yerinde, dünyanın hiçbir yerinde olamayacak kadar çok dünya yıkılıyor. Dünyalar yıkıldıkça öfkemiz diriliyor. Elimizden bir şey gelmiyor. Ya da öyle hissediyoruz.”

“Dünyalar yıkılıyor dünyanın bir ucunda ve biz dünyalılar, dünyamızla aramızda açılan mesafeye bakmaktan başka bir şey yapamıyoruz.”

“Halbuki dünya doğmaktır. Doğumdur. Yoğundur dünyanın insanlığı. İnsanlık tarihinin insafsızlığı da öyle tabi…”

“Dünden beri bir fotoğrafa bakıp duruyorum.”

“Dünyaların duygusunu barındıran fekat bize acıdan başka bir şey vermeyen bir fotoğraf.”

“Yeni Zelanda’da haçlı zihniyetinin ölmediğini gösteren terörist saldırıda şehit düşen Ürdünlü Waseem ve kızının gülümseyen fotoğrafı…”

Tamamını Oku