KeePass ile Şifrelerinizi En İyi Şekilde Yönetin

Son zamanlarda sıklıkla kullandığım KeePass programını tanıtacağım. KeePass ücretsiz, açık kaynak kodlu, hafif ve kullanımı kolay şifre yöneticisidir. KeePass nedir? Teknolojini ilerlemesiyle birçok siteye üye olmaktayız. Gün geliyor birçok şifreyi hatırlamanız gerekiyor. Windows oturum şifresiniz, …

Son zamanlarda sıklıkla kullandığım KeePass programını tanıtacağım. KeePass ücretsiz, açık kaynak kodlu, hafif ve kullanımı kolay şifre yöneticisidir.

KeePass nedir?

Teknolojini ilerlemesiyle birçok siteye üye olmaktayız. Gün geliyor birçok şifreyi hatırlamanız gerekiyor. Windows oturum şifresiniz, e-posta hesabınız, web sitenizin FTP şifresi, çevrimiçi şifreler (web sitesi üyesi hesabı gibi), vb. birçok site için şifreye ihtiyacınız var. Liste sonsuzdur. Ayrıca, her hesap için farklı şifreler kullanmanız gerekir. Her yerde yalnızca bir şifre kullanırsanız sorun yaşayabilirsiniz. Birisi şifrenize eriştiği zaman ciddi problem ve sorunla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden her site veya program için farklı şifre kullanmanız gerekir.

KeePass, şifrelerinizi güvenli bir şekilde yönetmenize yardımcı olan ücretsiz bir açık kaynak şifre yöneticisidir. Tüm şifrelerinizi bir ana anahtarla veya bir anahtar dosyayla kilitlenmiş bir veritabanına sahipsiniz. Yani sadece tek bir ana şifreyi hatırlamak ya da tüm veritabanının kilidini açmak için anahtar dosyasını seçmek zorundasınız. KeePass programının veritabanı şu anda bilinen en iyi ve en güvenli şifreleme algoritmaları (AES ve Twofish) kullanılarak şifrelenmektedir. Daha fazla bilgi için özellikler sayfasına bakın.

Gerçekten ücretsiz mi?

Kesinlikle Evet, KeePass gerçekten ücretsiz ve bundan çok daha fazlası: açık kaynaklı (OSI sertifikalı). Tam kaynağına bakabilir ve şifreleme algoritmalarının doğru bir şekilde uygulanıp uygulanmadığını kontrol edebilirsiniz.

KeePass Windows, Linux ve macOS işletim sistemlerine nasıl kurulur?

#1 Windows

KeePass Download sayfasından Windows işletim sisteminize uygun olan dosyayı indirip kurulum yapabilirsiniz.

#2 Linux (Ubuntu)

Ubuntu Apps sayfasından Download Ubuntu butonuna tıklayarak kurulum yapabilirsiniz.

#3 macOS

KeePass 2.x for Mac OS X sayfasından KeePass 2.23 isimli dosyayı indirip kurulum yapabilirsiniz.

#4 Diğer

KeePass Download sayfasından Diğer işletim sistemlerine uygun olan dosyayı indirip kurulum yapabilirsiniz.

Diğer yazıda detaylı kullanım ve tarayıcılara nasıl senkronizasyon yapılacağını anlatacağım.